Innovationer som växer fram inom Dataföreningen kan nu finansieras via lån

Posted on Posted in Ekonomi & lån

På den nya plattformen för innovationer får Dataföreningens medlemmar möjlighet att förverkliga idéer som digitaliserar Sverige. Det handlar om lösningar där digitaliseringen ger alla ökade möjligheter att påverka och förbättra sina liv.

– Nu visar vi att vi menar allvar med vår vision, säger Christer Berg som är ordförande för Dataföreningen. Vi ska vara en oberoende plattform som påverkar hur digitaliseringen utvecklas.

Det går till så att medlemmar bidrar med lösningar på utvalda utmaningar som sedan förädlas till genomförbara projekt i startup-bolag. Utmaningarna kommer att läggas upp på Dataföreningen innovationsplattform, baserad på Wide i samarbete med svenska utvecklingsbolaget Idea2Innovation. Låter som en bra ide.

Dataföreningens innovationsplattform i kombination med crowdfunding via FundedByMe förlöser investeringar i idéer som många tror på, genom en avstämning mot det digitala Sveriges intelligens. FundedByMe är en crowdfunding-plattform som erbjuder företagsfinansiering genom aktiekapital och lån. Lån till företag som skapar möjligheter för utveckling. Lån som är betydligt bättre än tex sms-lån och andra former av lån och krediter.

– Dataföreningen medlemmar genererar idéer och lösningar för ett hållbart, demokratiskt och humanistiskt samhälle. Samarbetet ger oss en möjlighet att hjälpa till att realisera några av de bästa och viktigaste innovationerna, , säger Lena Flykt-Rosén som är partneransvarig på FundedByMe.

Lämna ett svar