Kan umeborna bli bäst i Sverige på vardagscykling för tredje året i rad?

Posted on Posted in Resor

Umeå kommun uppmanar alla umebor att anmäla sig till Umeås egna lag och sätta sig i cykelsadeln och tävla i Cykelkampen. Tävlingsreglerna är att umeborna ska tillsammans cykla så långt som möjligt under maj månad. Det hela handlar om den europeiska utmaningen European Cycling Challenge som nu drar igång för 5:e året.

Startåret 2012 deltog 7 städer och antalet har hela tiden ökat för att i år uppgå till 42 anmälda städer från Europas alla hörn. Umeå har varit med 2014 och 2015 och blivit den svenska stad som cyklat mest per innevånare båda åren. Alla deltagares sträckor uppdateras så fort de kommit in och det går därför att följa tävlingen i realtid. När maj månad är slut summeras alla de tävlande städernas cykelsträckor och vinnaren utses. Sportcykling får inte räknas in utan det är enbart vardagscyklingen som räknas. Det finns priser att vinna, både individuellt och i lag. Se till att ha en nyservad cykel, testa tex att lämna in den hos umeacykelsport.se för service.

Enkelheten i tävlingen är det som ska skapa framgång. Den som vill vara med besöker www.umea.se/cykelkampen och registrerar sig snabbt och enkelt på den europeiska webbsidan. Därefter laddar deltagaren ner appen Cycling365, som mäter de cyklade sträckorna. Det är helt gratis att delta. Det går att hoppa in ända till sista tävlingsdagen. Gå med i Umeås lag och registrera dina sträckor i Cycling365-appen. Alla typer av cyklar är tillåtna och du får registrera alla vardagscykelresor, exempelvis till jobb, skola, bio, mataffären och kompisar. Sportaktiviteter med cykel får inte registreras.

Lämna ett svar