Boka en resa till Gran Canaria i en vecka för bara 2000 kronor?

Posted on Posted in Resor

Den som har möjlighet att resa iväg från det att skolorna börjar i januari och fram till sportloven kan göra riktiga fynd och tjäna tusenlappar. Priserna faller kraftigt till många destinationer, jämfört med priserna till samma resmål under jul- och nyår. Det har att göra med att utbud och efterfrågan styr charterarrangörernas priser.

Flest fyndresor finns det till stora volymdestinationer, där arrangörerna har stor hotellkapacitet att fylla, som till exempelvis Kanarieöarna och Thailand. Det går även att hitta prissänkta resor till exempelvis Mexiko, Dubai, Kap Verde och Dominikanska Republiken.

–  Det handlar inte bara om att köpa så billigt som möjligt. Glöm inte att även de mer exklusiva resorna är billigare än vanligt. Nu finns möjlighet att lyxa till det ordentligt till en rimlig peng för den som kan åka i januari eller början på februari, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Ticket har jämfört priser på resor med samma hotell och reslängd med avresa precis före jul och avresa i januari. Några exempel: En resa till Gran Canaria på 8 dagar som kostade 6350 kronor före jul (avresa 21 dec) kan man i dag fynda för 3400 kronor (avresa 1 februari). Mer om fyndpriser till Gran Canaria men även nyheter och information hittar man hos www.omgrancanaria.se. Svenskarnas populäraste ö har aldrig varit billigare. En resa till Khao Lak som kostade 15 550 kronor per person (avresa 22 december) finns nu till fyndpriset 8798 kronor (avresa 25 januari).

–  Det är riktigt fyndläge nu. Den som ska resa till exempelvis Kanarieöarna eller Thailand kan hitta resor för halva priset jämfört med i julas och spara tusenlappar, säger Karin Starkman.

Lämna ett svar