Spanien slog Grekland

Vart åkte svenskarna på semester i år?

Posted on Posted in Resor

Det kyliga vädret skapade en riktig reserusch och därmed en rekordsommar för resebranschen. Tickets försäljning ökade med 23 procent under sommarmånaderna. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Spanien gick om Grekland och kan därmed koras till det mest populära semesterlandet för svenskar i sommar. Den enskilt mest populära semesterorten var däremot turkiska Antalya, men största kometen var Berlin

– Sommarens vinnare var de som bokade sommarresa i början av året och både fick ”boka tidigt”-rabatter och hade mycket att välja på. Sista minuten-priserna ökade med 17 procent i juli jämfört med i fjol, vilket visar vilket tryck det var i somras, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

När det gäller sol- och bad är dock Grekland fortfarande svenskarnas älsklingsland, före Spanien och Turkiet. Spanien gick förbi Grekland som mest populära semesterlandet i sommar. 17 procent fler svenskar reste till Spanien i sommar jämfört med i fjol. Antalya är allra mest populära resmålet i sommar, följt av Mallorca och Kreta. Bland sol- och badresmålen ökade Malaga mest i popularitet.

–  Charterns come back på Malaga-kusten var efterlängtad och har gjort resmålet till en riktig komet i sommar. Fina stränder, bra utflyktsmål i kombination med stadsliv i Malaga och Marbella lockar svenskar och nu går det att ta sig dit både med charter och reguljärflyg, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Berlin är sommarens stora komet, följt av Malaga. Berlin var inte bara den populäraste storstaden i sommar utan även det resmål som ökade mest i popularitet, vilket gjorde att Berlin skrällde med en femteplats på topplistan över sommarens populäraste resmål – i konkurrens med både andra storstäder och charterdestinationer. Resandet till Berlin ökade med 96 procent i somras.

Källa: Ticket.se

Lämna ett svar